Ebben a cikkben:

Lakókocsi nyaralás Olaszország gyönyörű tájain

2023. július 18.
1840
Lakókocsi nyaralás Olaszország gyönyörű tájain

Az Appennini-félsziget országa tökéletes úti cél egy lakóautós körutazáshoz. Olaszország a világ egyik leglátogatottabb országa, hiszen évente turisták tízmillióit vonzza ez a gyönyörű, mediterrán kincsesláda, ahol változatos tájakkal, gazdag történelemmel és kultúrával, valamint a világon egyedülálló gasztronómiával találkozhatunk.

A lakóautó bérlés már Debrecen városában is elérhető a K & K Lakóautó Kft. jóvoltából. Akár négyféle lakóautó közül is válogathatsz, amelyekkel felfedezheted Olaszországot, vagy akár egész Európát is! Az olasz nyaralás lakókocsiban, pontosabban velünk lakóautóban nem álom többé! Egy modern, jól felszerelt lakóautó Olaszország egészének kényelmes bejárását is lehetővé teszi. 

Bérelj tőlünk lakóautót és járd be vele egész Olaszországot!

BÉRELHETŐ LAKÓAUTÓINK

Lakókocsival Olaszországban szabadon
Olaszország kemping lakókocsi, mi kell még?

LAKÓKOCSIVAL OLASZORSZÁGBAN

Mielőtt még rátérnénk olasz körutunkra, érdemes megemlíteni azt is, hogy milyen szabályok vonatkoznak a lakóautókra. A lakókocsi kemping Olaszország szerte sűrűn kiépített hálózatú, melyek szinte egymást érik, hiszen minden turisztikai látványosság, nagyváros, vagy túraútvonal közelében találhatunk pihenőhelyeket. 

A lakókocsi nyaralás Olaszország esetében azért is különleges, mert ez egyike azon kevés európai államoknak, ahol az úgynevezett vadkempingezés megengedett, azaz bárhol leparkolhatod lakóautódat, ha azt nem tiltják kifejezetten. Fontos információ azonban, hogy regionálisan lehetnek bizonyos eltérések és szabályozások, így ezeknek minden esetben érdemes jobban utánanézni. Olaszország lakóautóval tehát kényelmesen, szinte bármiféle kötöttség nélkül bejárható. 

A LEGSZEBB OLASZ VÁROSOK

ÚTVONALTERV LAKÓAUTÓVAL

Minden út Rómába vezet, tartja a mondás, ugyanakkor itáliai körutazásunkat nem érdemes az ország közepéről kezdeni. Lakóautóval, Magyarországról elsősorban Szlovénia felől tudjuk megközelíteni, hacsak nem teszünk nagyobb kitérőt Európa valamely más pontja felé.

Olaszország lakókocsi, lakóautó segítségével tüzetesen felfedezhető, nézzük is, melyek azok a városok, amelyeket mindenképp meg kell látogatnod!

VELENCE

Szlovénia felől érkezve az első nagyobb turisztikai célpont, amit feltétlenül érdemes felkeresni, az Velence. Velence Olaszország ékköve, és a világ egyik leglátványosabb és legromantikusabb helyszíne. Ez a város olyan, mintha egy festmény elevenedett volna meg a szemeink előtt. Az egész várost csatornák hálózzák be, és a lenyűgöző épületek még tovább fokozzák a varázst. Velence híres a történelmi építészeti csodáiról, mint például a Szent Márk-tér és a Dózse-palota, amelyek pompás díszítésekkel és lenyűgöző részletekkel kápráztatják el a látogatókat.

A Canal Grande a város legfőbb vízi útvonala, ahol csodálatos paloták sorakoznak, és a híres gondolák siklanak. Sétálj át híres Rialto-hídon, amely a város egyik jelképévé vált, és élvezd a kávézók és üzletek forgatagát, amelyek hagyományos velencei életérzést árasztanak.

Lakókocsi nyaralás Olaszország: Velencében
Velence, a világ egyik legromantikusabb városa

MILÁNÓ

Velence felfedezése után a lakókocsi nyaralás Olaszország útjain máshova nem is vezethetne, mint Milánóba. Az ország egyik legnagyobb metropoliszát célszerű Padován és Veronán keresztül megközelíteni, hiszen ezekben a városokban is rengeteg látnivaló van. Ha lakókocsival Olaszországban jársz, és időd, mint a tenger, akár Bologna felé is tehetsz egy nagyobb kitérőt, ahol megcsodálhatod a világ egyik legjobb egyetemét, vagy a Piazza Maggiore-t a város szívét, ahol a megtalálható a Bazilika di San Petronio.

Milánó a divat fővárosa, ahol az elegancia és a modernizmus találkozik. Egy rendkívül vibráló város, amely gazdag történelemmel, kulturális értékekkel és izgalmas látványosságokkal büszkélkedhet. A város legnevezetesebb pontja, a Duomo di Milano gótikus katedrális, Olaszország egyik leglenyűgözőbb építészeti remekműve, amelynek tetejéről megcsodálhatod a város lélegzetelállító panorámáját.

Szintén jellegzetes látványosság a Galleria Vittorio Emanuele II, amely egy gyönyörű, üvegtetős bevásárlóközpont. Ez az egyik legrégebbi bevásárlóközpont a világon, mely tele van exkluzív üzletekkel, kávézókkal és éttermekkel.

Ha szereted a művészetet, ne hagyd ki a Pinacoteca di Brera-t, amely Olaszország egyik legkiválóbb művészeti múzeuma. 

Lakókocsival Olaszországban érdemes lenne ellátogatni Milánóba
A Milánói Dóm a világ ötödik legnagyobb temploma

GENOVA 

Genova az olasz Riviéra egyik legjellegzetesebb városa, amely a következő állomáshelyünk Milánó után.  A város egyik legismertebb látványossága a Porto Antico, azaz az óvárosi kikötő, mely tele van hangulatos éttermekkel, kávézókkal és üzletekkel. 

A történelem szerelmeseinek érdemes felfedezniük a város középkori negyedeit. Az UNESCO Világörökség részeként szűk sikátorokon keresztül barangolva felfedezheted a középkori palotákat, templomokat és bazilikákat. Semmiképp se hagyd ki a San Lorenzo Katedrálist, amely egy impozáns gótikus épület.

PISA ÉS FIRENZE

Genova után mindenképp vedd az utad Pisa, majd pedig Firenze felé! Két rendkívül vonzó város Toscana régiójában, melyek izgalmas látványosságokkal és hatalmas történelmi jelentőséggel büszkélkednek.

Pisában található a világ egyik leghíresebb épülete, a Pisai-i ferde torony. A Piazza dei Miracoli-n, azaz a Csodák terén található torony mellett pedig megcsodálhatod a lenyűgöző dómot és keresztelőkápolnát is. 

Firenze, a toszkán főváros, a reneszánsz művészet és kultúra központja. Ez a város ad otthont a híres Uffizi Galériának, ahol olyan mesterek műveit tekintheted meg, mint Michelangelo, Botticelli és Leonardo da Vinci. A város központjában áll a Battistero di San Giovanni kápolna

lakókocsi nyaralás Olaszország toszkán vidékein
A toszkán vidék bárkit ámulatba ejt

Firenze mellett található a lenyűgöző Chianti régió, amely híres a bámulatos szőlőültetvényeiről és a kiváló borairól. Látogass el a közeli toszkán vidékre, ahol gyönyörködhetsz a festői tájban, és felkeresheted a kis középkori városokat, mint például San Gimignano vagy Siena.

A lakókocsi nyaralás Olaszország esetében különösen izgalmas, hiszen itt lehetőséged van akár a vadkempingezésre is a mesébe illő tájakon. 

RÓMA

Utunk végre elvezetett az olasz fővárosba, az örök városba, Rómába. Tulajdonképpen egy egész cikket is szentelhetnénk annak, hogy mit érdemes Rómában és környékén megtekinteni, hiszen ez a világ egyik leggazdagabb városa, ami a kultúrát és a történelmet illeti. 

A város legikonikusabb látványosságai közé tartozik a Colosseum, a hatalmas gladiátor aréna, amely a Római Birodalom csúcspontjának szimbóluma volt. Közelben található a Forum Romanum, az ókori római közélet központja, ahol megcsodálhatod az ősi templomokat, oszlopokat és romokat. Látogasd meg a Vatikánvárost, a katolikus egyház központját. Fedezd fel a Szent Péter-bazilikát, amely a világ legnagyobb katolikus temploma, és csodáld meg Michelangelo Sixtus-kápolnában található freskóit.

Ha lakókocsival Olaszországban jársz, mindenképp fedezd fel Rómát
​​​​​​​„Amíg a Colosseum áll, állni fog Róma, ha elpusztul, elpusztul Róma és a világ is”

Ezen felül kihagyhatatlan többek között a Pantheon, a legjobb állapotban fennmaradt ókori római templom, és a Trevi-kút, ahol a hagyomány szerint be kell dobni egy érmét a jó szerencséért. Sétálj a híres spanyol lépcsőn, és élvezd a Piazza Navona hangulatát a lenyűgöző barokk szökőkutak társaságában.

És ha már Rómában jársz, semmiképp se hagyd ki a tőle nem messze fekvő Tivolit sem! Tivoli híres a Villa Gregoriana-ról, amely egy lenyűgöző természeti rezervátum. Ez a park csodálatos vízeséseiről, barlangjairól és szikláiról ismert. 

NÁPOLY ÉS POMPEI

Nápoly városa híres a páratlan panorámájáról, valamint a gazdag történelmi és kulturális örökségéről. Az óváros az UNESCO Világörökség része, és csodáld meg a középkori utcákat, a lenyűgöző bazilikákat és a barokk stílusú palotákat. Látogasd meg a Castel Nuovo-t, egy középkori kastélyt a tengerparton, és ne felejtsd el megkóstolni a híres Nápolyi pizzát sem, amely világszerte híres.

Pompei városa talán az egyik leglenyűgözőbb régészeti lelőhely a világon. Ez az ókori város a Vezúv kitörése miatt pusztult el a 79-es években. A város romjai bámulatos módon őrzik meg az ókori római élet mindennapjainak pillanatait. Sétálj az eltemetett város utcáin, fedezd fel a házakat, templomokat, fürdőket és színházakat, és képzelj el egykoron nyüzsgő várost. 

Olaszország kemping lakókocsi: látogass el Pompei-be is
A szunnyadó óriás, a Vezúv Nápolyból tekintve

SZICÍLIA

A lakókocsi nyaralás Olaszország szárazföldi, jobban mondva appennini-félszigeti felfedezése után nem érhet véget Szicília szigetének bejárása nélkül, amely tele van lenyűgöző tájakkal, gazdag kulturális örökséggel és páratlan gasztronómiával. 

Hihetetlenül változatos táj, amelybe beleolvad a tenger, a hegyek és a festői falvak. Élvezd a csodálatos szicíliai tengerpartokat és ne hagyd ki az Etna vulkánt sem, amely a legmagasabb aktív vulkán Európában. Palermó, Szicília fővárosa, különösen gazdag látnivalókban, úgy mint a Palermói Katedrális, a Palazzo dei Normanni, vagy a Cappella Palatina.

Az olasz lakókocsi nyaralás során Lago Maggiore-tót is fedezd fel
​​​​​​​A Lago Maggiore-tó: Az olasz lakókocsi nyaralás során mindezt kényelmesen megcsodálhatjuk.

AZ OLASZ GASZTRONÓMIA

Az olasz gasztronómia világszerte híres és magával ragadó. 

  • Az olasz tésztafélék, mint a spagetti, a penne vagy a tortellini, lenyűgözően finomak, különböző szószokkal kísérve. 
  • Az olasz pizzák is világhíresek.
  • A sajtok, mint például a parmezán, a mozzarella vagy a pecorino.
  • Az olasz édességek sem maradhatnak ki a felsorolásból. A tiramisu, a panna cotta, a cannoli vagy a gelato.
  • Ne felejtsd el megkóstolni a híres olasz eszpresszót sem, amely az olasz kávékultúra ikonikus része. 

A lakókocsi nyaralás Olaszország bejárásával egyben kiváló lehetőséget kínál egy gasztronómiai felfedezőútra is.

lakóautóval Olaszországban: kóstold meg az olasz fogásokat is
​​​​​​​Ha Olaszországban jársz, mindenképp kóstolj meg néhány autentikus fogást!

LAKÓAUTÓ BÉRLÉS A K & K LAKÓAUTÓ KFT.-TŐL!

Bérelj tőlünk lakóautót és járd be egész Itáliát! 

Olaszország kemping lakókocsi, ez a három szó egyet jelent egy hatalmas kalanddal és a szabadsággal!

BÉRELHETŐ LAKÓAUTÓINK

feliratkozás

Süti kezelés beállítása
Mi és partnereink az Ön engedélyét kérjük arra, hogy cookie-kat tároljunk eszközén személyre szabott hirdetések és tartalom nyújtásához, hirdetés- és tartalomméréshez valamint nézettségi adatok gyűjtéséhez.
Süti kezelés beállítása